Vulva: Athens Xclusive Designers Week ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ φωτογραφικό υλικό και δηλώσεις

Αρκετές ημέρες μετά την ολοκλήρωση της 17ης Athens Xclusive Designers Week, ήρθε η ώρα να δούμε το αποκλειστικό φωτογραφικό υλικό που έχουμε φυλάξει εδώ στο Vulva, υλικό που περιλαμβάνει αθέατες σκηνές των παρασκηνίων, των μεσοδιαστημάτων μεταξύ των fashion shows, των προετοιμασιών, των "ανύποπτων" στιγμών των φωτογραφίσεων κ.λπ. 









Δεν ήρθε όμως η ώρα μόνο γι' αυτό. Μετά τον πρώτο ενθουσιασμό, τον οποίο ολόψυχα μοιραστήκαμε και εμείς, ήρθε η ώρα για την επόμενη φάση, αυτή της κριτικής, η οποία εκτός από σκληρή μπορεί πολλές φορές να είναι και εποικοδομητική. Ρωτήσαμε λοιπόν ένα από τα μέλη της φετινής κριτικής επιτροπής των βραβείων των Νέων Σχεδιαστών, τον Δημήτρη Ντάσσιο, τη γνώμη του για τους φετινούς συμμετέχοντες. Διαλέξαμε τον Δημήτρη Ντάσσιο, γιατί είναι ένας σχεδιαστής μόδας με διεθνή πλέον φήμη και σταδιοδρομία, έχοντας ξεκινήσει από την Εβδομάδα Μόδας της Αθήνας στο Ζάππειο, ενώ εξακολουθεί να στηρίζει τους ελληνικούς θεσμούς με κάθε ευκαιρία.




Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ντάσσιου αποκτούν ιδιαίτερη σημασία μετά τις διαμάχες που ξέσπασαν μετά τα βραβεία των Νέων Σχεδιαστών για αδικίες, εσκεμμένη επίδειξη άγνοιας σε συμμετέχοντες, ακόμη και για το γεγονός ότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες έχουν κάνει την πρακτική τους άσκηση στον Οίκο Μόδας Celebrity Skin. Εδώ να σημειώσουμε πως για οποιον(α)δήποτε απόφοιτο/η Σχεδίου Μόδας, η πο ωφέλιμη εξέλιξη για εκείνον/η είναι να συνεχίσει με πρακτική σε κάποιον οίκο μόδας, για να λάβει τις απαραίτητες εμπειρίες και τεχνικές δεξιότητες για την μελλοντική σταδιοδρομία του/της.




Οι αποκλειστικές λοιπόν δηλώσεις του Δημήτρη Ντάσσιου στο Vulva για τις φετινές συμμετοχές στα New Designers Awards είναι οι εξής:
"Οι μόνες ικανοποιητικές συμμετοχές ήταν των παιδιών που έλαβαν τα αντίστοιχα τρία βραβεία, έτσι ώστε να τους δοθεί η ώθηση να συνεχίσουν σε αυτό που κάνουν και με πολύ σκληρή δουλειά να αποκτήσουν στο μέλλον προσωπική ταυτότητα, μέσω της οποίας θα μπορούν να λέγονται σχεδιαστές μόδας."

Μετά τη μεγάλη επιτυχία, είναι κατάλληλη ώρα για κριτική, και μάλιστα αυστηρή. Αυτή είναι άλλωστε που θα κάνει τον καθένα στον τομέα του ακόμη καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου