Vulva: Xclusive Summer Elements


Η έκθεση Xclusive Summer Elements προστέθηκε για πρώτη φορά στην Athens Xclusive Designers Week, που πραγματοποιήθηκε για 17η σεζόν από τις 28 έως τις 30 Μαρτίου στο Μέγαρο Εθνικής Ασφαλιστικής. Για πρώτη φορά οι επισκέπτες και επισκέπτριες της Διεθνούς Εβδομάδας Μόδας της Αθήνας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν ένα εκθετήριο με χειροποίητα αξεσουάρ και κοσμήματα στον χώρο της AXDW και να ψωνίσουν άμεσα ότι επιθυμούσαν για το ερχόμενο καλοκαίρι.



Αντίθεση και πάλι στην Ελλάδα, Φθινόπωρο-Χειμώνας 2015 η σεζόν της Εβδομάδας Μόδας, γίνεται να μη συνδυαστεί όμως με ψώνια για το καλοκαίρι; 

Στην έκθεση συμμετείχαν οι μάρκες: Aelia Greek Sandals, Aelia by Fotini Kostouli, MY Scarf, It' s All Greek On Me, Extreme Living και Fishbone Design

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε πως σε πολλά από τα ονόματα των Brands περιλαμβάνεται η λέξη "Greek". Ναι, για πρώτη φορά στη σύγχρονη εποχή, η φολκλόρ έννοια με την οποία είχε συνδεθεί (πανευρωπαϊκά τουλάχιστον) η λέξη "greek", δηλαδή η άμεση σύνδεσή της με τις λέξεις "souvlaki", "mousaka", syrtaki" και "ouzo", οδηγήθηκε σε μια άλλη διάσταση -αυτήν που της αξίζει- πέραν μιας εννοιολογικής κατασκευής που τράβηξε εφήμερα και φθηνά (κατά την ταπεινή μου γνώμη) τον τουρισμό στην Ελλάδα. Η λέξη "Greek" αποτέλεσε σημείο αναφοράς για πρώτη φορά ιστορικά για μία από τις πολυτιμότερες διαδικασίες που έχουμε σε αυτό τον κόσμο: Την δημιουργία.

Are we rebranding Greece, όπως πρότεινε πριν μερικά χρόνια ο Peter Economides στο συνέδριο της Ε.Ε.Δ.Ε, και δεν το ξέρουμε...;

Aelia Greek Sandals Τα χειροποίητα δερμάτινα σανδάλια που ενώνουν το παρελθόν με το παρόν, την Ελλάδα με τις τροπικές χώρες.




Οι σχεδιάστριες των Aelia Greek Sandals.




Η εκθεσιακή κούκλα των κοσμημάτων Aelia by Fotini Kostouli και η σχεδιάστρια τους πίσω από τον πάγκο.
Aelia by Fotini Kostouli Χειροποίητα κοσμήματα του brand Aelia από την Φωτεινή Κωστούλη.



It 's all Greek On Me Χειροποίητες υφασμάτινες τσάντες με πρωτότυπα σχέδια από όλες τις εποχές της ελληνικής ιστορίας.

Οι σχεδιάστριες των αξεσουάρ It 's all Greek on Me επανατοποθετούν τα εκτειθέμενα προΐόντα στον πάγκο, καθώς οι θέσεις αλλάζουν με τις πωλήσεις.




Η σχεδιάστρια και κατασκευάστρια των χειροποίητων γυαλιών ηλίου Extreme Living.
Extreme Living Tα χειροποίητα γυαλιά ηλίου, των οποίων οι σχεδιαστές μας προσέφεραν ένα χάρτινο βραχιολάκι, το οποίο μας έδεσαν στο χέρι και του οποίου τον κωδικό αν ανεβάζαμε στο facebook με hashtag #extremelivingingreece μπαίναμε στην κλήρωση για να κερδίσουμε ένα ζευγάρι τους.


Ο σχεδιαστής και κατασκευαστής των χειροποίητων γυαλιών ηλίου Extreme Living.







MY Scarf Τα φουλάρια με πρωτότυπα σχέδια ελληνικής αναφοράς, όπως μοτίβα με ΟΛΑ (το κατά δύναμιν) τα ελληνικά ονόματα ή μηνύματα προέλευσης όπως "WECOMEFROMGREECE".


Η εκθεσιακή κούκλα του Fishbone Design μπροστά και η σχεδιάστρια των MY Scarf  στο πίσω μέρος.



Fishbone Design Τα χειροποίητα κοσμήματα εμπνευσμένα από το σχέδιο του ψαροκόκκαλου.


Καλή συνέχεια σε όλους και όλες τους/τις Rebranders of Greece!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου