Vulva: Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά στην Αθήνα

Κινέζικη Πρωτοχρονιά σήμερα με το Έτος της Κατσίκας (Year of the Goat) να ξεκινά. Με αφορμή την ημέρα αυτή, σκεφτήκαμε πως θα ήταν όμορφο να θυμηθούμε τον εορτασμό της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς που είχε διοργανωθεί για μία και μοναδική φορά στην Αθήνα το 2010.

 

Στα πλαίσια της περίστασης της σημερινής υποδοχής του Κινέζικου στόλου από τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, των ευχών που αποδόθηκαν από τους ίδιους προς τους Κινέζους επισήμους και πολίτες για την σημερινή Πρωτοχρονιά αλλά και της αναφοράς του Πρωθυπουργού στην ανάγκη καλλιέργειας περισσότερων διαπολιτισμικών σχέσεων μεταξύ του λαού μας και του κινέζικου λαού, δύο λαών που έχουν και οι δύο πανάρχαιες καταβολές, η δημοσίευση της εορτασμού της Κινέζικης Πρωτοχρονιάς που είχε διοργανωθεί από τον Δήμο Αθηναίων το 2010 στην Πλατεία Δημαρχείου, αποκτά ιδιαίτερη σημασία.


Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά το 2010 ήταν στις 14 Φεβρουαρίου, γιορτή του Αγ. Βαλεντίνου για τις Δυτικές χώρες. Για τον εορτασμό της είχαν διοργανωθεί πολλών ειδών εκδηλώσεις αλλά και μια μεγάλη έκθεση κινέζικων προϊόντων, που προσφέρονταν δωρεάν στους παρευρισκόμενους. Στον εορτασμό είχε παρευρεθεί ο Πρέσβης της Κίνας και οι εκδηλώσεις περιλάμβαναν ερμηνεία τραγουδιών από Κινέζους καλλιτέχνες, επιδείξεις πολεμικών τεχνών και χορευτικά ντουέττα με αφορμή τη σύμπτωση της γιορτής με αυτή του Αγ. Βαλεντίνου.


Το πιο ιδιαίτερο στοιχείο των εκδηλώσεων ήταν τα διαπολιτισμικά μέρη τους, οι ελληνικοί δηλαδή παραδοσιακοί χοροί που χορεύτηκαν από γυναικείο κινέζικο συγκρότημα, όπως και η επίδειξη κινέζικων πολεμικών τεχνών από ελληνική ομάδα με Κινέζο (φυσικά) δάσκαλο. Ήταν μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα, που όσοι και όσες βρεθήκαμε εκεί σίγουρα επιθυμούσαμε να επαναληφθεί, κάτι που όμως δεν έγινε έκτοτε. Ελπίζουμε να αλλάξει αυτό στα επόμενα χρόνια και να ξαναζήσουμε τέτοιες γιορτές. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου