Vulva: El Greco by Laskaris - Το ξεχωριστό fashion show της χρονιάς


Ανάμεσα στα fashion show που είδαμε φέτος, και που όλα βέβαια είχαν τη δική τους ξεχωριστή αξία και δημιουργικό περιεχόμενο, αυτό που τελικά μάλλον ξεχώρισε λόγω του πολυδιάστατου χαρακτήρα του ήταν το fashion show του Οίκου Μόδας Υψηλής Ραπτικής "Laskaris", που εδρεύει στο Κολωνάκι της Αθήνας. Το fashion show αυτό διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε στις 13/11/2014 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι και είχε ως πηγή έμπνευσης και θεματική το έργο, την προσωπικότητα και τη ζωή του διεθνούς φήμης ιστορικού ζωγράφου El Greco. Το 2014 αποτέλεσε το διεθνές Έτος El Greco (El Greco Year) λόγω της συμπλήρωσης 400 ετών από το θάνατο του ζωγράφου. Πολλές εκδηλώσεις διοργανώθηκαν διεθνώς με αφορμή την επέτειο αυτή. Έκθεση με έργα του El Greco φιλοξένησε επίσης το Festivalaki, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Πολιτισμού της Κρήτης, που για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε φέτος και στην Αθήνα, μετά την ''έδρα'' του, τα Χανιά της Κρήτης.


Το fashion show El Greco by Laskaris είχε πολυδιάστατο χαρακτήρα, με την επίδειξη μόδας να συδυάζεται με μουσική υπόκρουση ανάλογης με τη θεματική, ξεκινώντας με τον κρητικής καταγωγής Ερωτόκριτο (αντίστοιχο με την καταγωγή του El Greco, -κατά κόσμον- Δομήνικου Θεοτοκόπουλου), συνεχίζοντας με μουσική που απηχούσε βυζαντινά και εκκλησιαστικά στοιχεία και εξελισσόμενη σε υπόκρουση πιο σύγχρονου αλλά πάντα ταιριαστού μουσικού χαρακτήρα. Υπό τον ήχο της μουσικής αυτής επιμέλειας παρακολουθήσαμε ένα σόου μόδας, με πολλά θεατρικά στοιχεία, που κορυφώθηκαν με το κλείσιμό του σε θεατρική σκηνή, ενώ είχαν προηγηθεί συμμετοχές από τον χώρο της υποκριτικής τέχνης και του λυρικού θεάτρου.

Πιο συγκεκριμένα, το fashion show άνοιξε και έκλεισε με την εμφάνιση του Βαρύτονου και συνεργάτη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νικόλαου Καραγκιαούρη, ο οποίος ήταν ενδεδυμένος ανάλογα με την προσωπογραφία του El Greco, ενώ το τελικό φόρεμα της συλλογής παρουσιάστηκε από την Νόνικα Τσαπέλα, ηθοποιό και εγγονή της Νόνικας Γαληνέα.

Η Νόνικα Τσαπέλα φόρεσε επίσης την Τιάρα, που κατασκευάστηκε ειδικά για το συγκεκριμένο fashion show. H Τιάρα ήταν ακριβώς όμοια με εκείνη που απεικονίζεται στο έργο του El Greco "Η στέψη της Θεοτόκου" και κατασκευάστηκε χειροποίητα από το σχεδιαστικό ντουέτο εκκλησιαστικών ειδών και κοσμημάτων Γρηγόρη και Έλενας Κατσακιώρη. Τα παπούτσια επιμελήθηκε ο σχεδιαστής παπουτσιών Στάθης Σαμαντάς. Την επιμέλεια του styling ανέλαβε η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη.



Όπως προαναφέραμε, το fashion show είχε έντονο θεατρικό χαρακτήρα, άρα είχε και... σκηνοθέτη. Τη σκηνοθετική επιμέλεια είχε ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης. Τα σκηνικά σχεδίασε η Μαρία Καλαμαρά. Τους φωτισμούς, που ταίριαζαν αντιθετικά με τους χρωματισμούς των ενδυμάτων, επιμελήθηκε ο Χρήστος Τζιόγκας. Στη συνέχεια, παρατίθενται αναλυτικά οι υπόλοιποι συντελεστές, όπως ακριβώς αναγράφονταν στο ανάγλυφο χάρτινο φύλλο που "έκρυβε" ο φάκελος που "περίμενε" όλους τους θεατές στις θέσεις τους.




Αναλυτικά, οι συντελεστές και συμμετέχοντες/ουσες ήταν οι εξής:




Σκηνοθετική Επιμέλεια: Εμμανουήλ Κουτσουρέλης


Σκηνογραφία: Μαρία Καλαμαρά


Μουσική: Figure of Sound


Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας


Styling: Αλεξάνδρα Κατσαϊτη 

 
Επιμέλεια παρουσίασης: Marielyz E. Petrakia



Make Up: Έλενα Ψωμά



Hair Styling: Valentino





Φωτογράφος: Patricia Munster 


Γραφιστικά: Θάνος Γκιώνης


Οργάνωση Παραγωγής: Art Syndicate



Διεύθυνση Παραγωγής: Μανώλης Σάρδης


Επικοινωνία: Πέπη Κράλιοβιτς


Δημόσιες Σχέσεις: Γιώργος Ντάβλας



Μεταλλικές Κατασκευές: Λευτέρης Φωτόπουλος


Catwalk: Mega Stage


Σχεδιασμός - Κατασκευή Βασιλικού Στέμματος: Γρήγορης & Έλενα Κατσακιώρη



Ελ Γκρέκο: Νικόλαος Καραγκιαούρης



Υιός Jorge Manuel: Φίλιππος Κουτσουρέλης





Νύφη: Νόνικα Τσαπέλα











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου