Vulva: ΚΕΑΣ και Επιστροφή - Η κοινή τους εκδήλωση


Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινης Συμπεριφοράς Κ.Ε.Α.Σ. και ο Σύλλογος Επανένταξης Εθισμένων Επιστροφή διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια κοινή εκδήλωση στους χώρους του Κ.Ε.Α.Σ., που βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη. Εκεί μοιράστηκαν με τους επισκέπτες τα κοινά στοιχεία που τους ένωσαν καθώς και τα σχέδιά τους από τώρα και στο εξής. Ο υπεύθυνος της Επιστροφής, πάντως, μας "εκμυστηρεύτηκε" πως προβλέπεται κοινή πορεία, ακόμη και συστέγαση.



Στην είσοδο του Κ.Ε.Α.Σ. εκθέτονταν χειροποίητα γούρια σε stand με φόντο διαμορφωμένο με αποκόμματα χαρτιών που χρησιμοποιούνται στις ψυχοθεραπευτικές διαδικασίες του Κέντρου.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο από τις 14:00 μέχρι τις 19:00, διεξαγόταν bazaar χειροποίητων δημιουργιών με τα έσοδα να διατίθενται πού αλλού...; Στην λειτουργία των οργανισμών αυτών, που τόσους ανθρώπους -νέους αλλά και μεγαλύτερους- έχουν βγάλει από την κινούμενη άμμο των εξαρτήσεων. Ως ευχάριστη έκπληξη διαπιστώσαμε πως τα χειροποίητα είδη, τα οποία πωλούνταν, είχαν κατασκευαστεί ως επί το πλείστον από το προσωπικό του Κ.Ε.Α.Σ. (δασκάλους, συμβούλους κ.λ.π.). Δεν αγοράσαμε από φιλανθρωπική διάθεση, αλλά επειδή πραγματικά δεν μπορούσαμε να... αντισταθούμε.

Πολυτάλαντοι οι άνθρωποι του Κέντρου, βοηθούν τους ανθρώπους, στων οποίων την αποθεραπεία συμβάλλουν, να βρουν και εκείνοι/ες τον δρόμο τους και τα δικά τους ταλέντα.

Χειροποίητες δημιουργίες της δασκάλας μουσικής Αριάδνης.

Και άλλες δημιουργίες της Αριάδνης
Οι καρέκλες σκηνοθέτη φιλοξενούν τις ομαδικές συνεδρίες.
 
Ένα από τα χειροποίητα δαχτυλίδια του Γιάννη, ενός από τους συμβούλους του Κ.Ε.Α.Σ. Το πήρα σπίτι...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου